Živila shranjena v vakuumsko vrečko se ne izsušijo, se ne razmočijo, niti se ne strdijo, saj zrak ne more vplivati nanje. Za vakuumiranje uporabimo enega izmed vakuumskih aparatov. V kompletu je 25 vrečk dimenzije 36 x 28 cm.
Živila shranjena v vakuumsko vrečko se ne izsušijo, se ne razmočijo niti se ne strdijo, saj zrak ne more vplivati nanje. Za vakuumiranje uporabimo enega izmed vakuumskih aparatov.
Večje vakuumske vrečke so dolžine 36 cm in širine 28 cm. V setu je 25 kosov in so odlične za shranjevanje:
- večjih kosov svežega mesa, suhomesnih izdelkov
- domačega kruha, peciva in kolačev (tudi potice)
- zelenjave in sadja za ozimnico
Večje vakuumske vrečke so:- neprepustne
- živilsko neoporečne
- nevtralne na okus in vonj
- primerne za večkratno uporabo
- uporabne kot vrečke za kuhanje
Ali ste vedeli Podaljšana obstojnost živil
Ko pri vakuumiranju odstranimo kisik iz embalaže, na tak način podaljšamo obstojnost recimo svežega mesa iz 6 mesecev na kar 18 mesecev v zamrzovalni skrinji. Domače dobrote kot so ocvirki, krvavice in podobno so prav tako veliko bolj obstojne in jih lahko zamrznemo brez skrbi, da bi po kratkem času postale žaltave.
Uporaba-Vakuumski aparat najprej ogrejte brez uporabe vrečke. Zaprite pokrov, pritisnite tipko "Varjenje" in pritisnite na sredino pokrova.
- Rob vrečke z živilom povlecite čez prvo tesnilo aparata za vakuumiranje.
- Uporabite tipko "Vrečka" in pritisnite na sredo pokrova. Počakajte, da aparat zaključi proces.
- Živilo je kvalitetno shranjeno v vakuumu in pripravljeno na shranjevanje.
Vakuumske vrečke lahko uporabite na vseh vrstah vakuumskih aparatov.
ČiščenjeVrečke uporabite večkrat, vse dokler vam dolžina dopušča ponovno uporabo. Čistite jih v pomivalnem stroju ali pod tekočo vodo. Pred ponovno uporabo se prepričajte, da so popolnoma suhe.
MaterialiVakuumske vrečke so iz dvoplastne folije PA (ki deluje kot neprepustna materija) in PE, ki je varilni material.
Debelina folije je 100 in 130 µm (mikronov), kar je profesionalna debelina (običajna vrečka je debela 20 µ).