Proizvajalec: Samura
O Samuri:
SAMURA — ekipa strokovnjakov, ki ustvarja edinstveno oblikovano, visoko končni noži. Svojo pot smo začeli leta 2003. Prve linije izdelkov smo ustvarili z japonskima podjetjema MAC in Mcusta. Japonska filozofija in tradicije so globoko v našem DNK. Popolnoma smo prepričani, da japonski nož reže bolje kot evropski. Japonski noži ostanejo dlje časa ostrejši in dlje obdržijo svoje robove.
Samura od leta 2010 izdeluje svoje nože v proizvodnih obratih v štirih državah. Trenutno proizvajamo 18 linij nožev in ogromno kuhinjskih pripomočkov. Za ročaj uporabljamo najboljše sodobne materiale: Micarta, G10, stabiliziran les, plastiko z soft-touch premazom, Kraton in kompozite.
HARAKIRI noži
Kuhinjski noži s tankim rezilom iz visokotehnološkega jekla in praktičnim ročajem iz ABS plastike. Lahek, z optimalnim razmerjem med dizajnom in kakovostjo, se prilega kot ulit.
Ima zelo tanko, ozko in ravno rezilo. Nož za rezine je kot nalašč za rezanje mesa in ribjih filejev, nepogrešljiv pa je pri pripravi japonskih ribjih jedi. Uporablja se za rezanje kosov jesetrovega fileja in šunke.
Nož z dolgim tankim in ozkim rezilom je zelo priročen za rezanje večjih kosov šunke, ribjih filejev, klobas in drugi izdelki. Japonsko nerjaveče jeklo ctal AUS-8, iz katerega je izdelan nož, ima dobro odpornost proti koroziji, odlično odpornost na rezalni rob, se zl…
Proizvajalec: Samura
O Samuri:
SAMURA — ekipa strokovnjakov, ki ustvarja edinstveno oblikovano, visoko končni noži. Svojo pot smo začeli leta 2003. Prve linije izdelkov smo ustvarili z japonskima podjetjema MAC in Mcusta. Japonska filozofija in tradicije so globoko v našem DNK. Popolnoma smo prepričani, da japonski nož reže bolje kot evropski. Japonski noži ostanejo dlje časa ostrejši in dlje obdržijo svoje robove.
Samura od leta 2010 izdeluje svoje nože v proizvodnih obratih v štirih državah. Trenutno proizvajamo 18 linij nožev in ogromno kuhinjskih pripomočkov. Za ročaj uporabljamo najboljše sodobne materiale: Micarta, G10, stabiliziran les, plastiko z soft-touch premazom, Kraton in kompozite.
HARAKIRI noži
Kuhinjski noži s tankim rezilom iz visokotehnološkega jekla in praktičnim ročajem iz ABS plastike. Lahek, z optimalnim razmerjem med dizajnom in kakovostjo, se prilega kot ulit.
Ima zelo tanko, ozko in ravno rezilo. Nož za rezine je kot nalašč za rezanje mesa in ribjih filejev, nepogrešljiv pa je pri pripravi japonskih ribjih jedi. Uporablja se za rezanje kosov jesetrovega fileja in šunke.
Nož z dolgim tankim in ozkim rezilom je zelo priročen za rezanje večjih kosov šunke, ribjih filejev, klobas in drugi izdelki. Japonsko nerjaveče jeklo ctal AUS-8, iz katerega je izdelan nož, ima dobro odpornost proti koroziji, odlično odpornost na rezalni rob, se zlahka polira in brusi. Roka noža, ki je izdelana iz ABS plastike, udobno leži v roki, ne drsi, se ne boji vlage in temperaturnih sprememb, je odporna na vsa agresivna okolja. Samura "Harakiri" noži so lahki, udobni, odlični pomočniki v domači kuhinji.
Specifikacija: