Sous Vide je način počasnega kuhanja vakuumsko shranjenih živil v vodni kopeli z ohranjanjem konstantne temperature pod vreliščem (0 °do 90 °C). Hrana ostane sočna in naravnega okusa. Proces kuhanja v vakuumu omogoča, da živila zadržijo svoje naravne okuse, in preprečuje, da bi se ti izgubili v vodi, ponvi ali v zraku, kar pomeni, da lahko uporabimo manj začimb kot pri drugih metodah.
Sous Vide kuhanje je primerno za ljudi s posebnimi alergijami ali celiakijo, ker preprečuje stik različne hrane in sestavin med seboj ali stik s posodo. Ohišje aparata je iz nerjavečega jekla z mehkim ergonomskim ročajem.
Vitamini in okusi ostanejo ohranjeni. pripravite lahko: sočne mehke zrezke, okusno zelenjavo ali popolno poširano jajce.
Elektronski nadzor temperature za popolno in enakomerno kuhanje (max.odstopanje +/- 0,5 ° C)
Vključuje tudi funkcijo odmrzovanja, funkcijo priprave jogurta in funkcijo ohranjanja toplote.
Pretok vode: 7 - 8 l / min
LED multifunkcijski zaslon za: željeno temperaturo, trenutno temperaturo, timer
Upravljanje na dotik.
Nastavitev tempreature od 0°C-90°C (po korakih 0,5°C)
Samodejni izklop v primeru premajhne količine vode.
99h timer (časovnik)
Primerno za vse posode odporne na toploto višine 15 cm.
Integrirani ročaj za pričvrstitev na posodo.
Enostavna uporaba in čiščenje.
Dimenzije: 390 x 70 x 105 mm
Moč: 800 W
Napajanje: 230 V, 50 Hz
Pri nakupu vakuumskega kuhalnika PROFI COOK priporočamo tudi nakup vakuumskega varilnika folije PROFI COOK model PC-VK1080.