Plošča za peko pizze zaradi svoje sestave iz nerjavečega jekla in debeline 4mm omogoča boljšo toplotno prevodnost, kot ostali priljubljeni materiali (kamen, aluminij...).
Plošča za peko pizze deluje na način absorbiranja, shranjevanja in prenosa toplote, s čimer zagotavlja optimalno in enakomerno peko - zaradi tega je še posebej primerna za peko pizze in ostalih pekovskih izdelkov, kot tudi mesa, ribe in zelenjave.
Uporaba: Če ploščo za peko pizze postavite v razgreto pečico, pustite ploščo v njej vsaj 15min. Pečico nastavite na najvišjo temperaturo. Za optimalne rezultate se priporoča postavitev plošče na zgornjo oziroma čim višjo polico.
Prednosti pred klasičnim kamnom:
- 10x višja toplotna prevodnost
- Odpornost na zunanje vplive in poškodbe
- Enostavno čiščenje in vzdrževanje. Primerno za strojno pomivanje.
Več kot 30 letne izkušnje so podjetju GI METAL omogočile, da kvalitetno, innovativno in s strastjo izdeluje svoje izdelke, kar se še kako dobro odraža pri njihovi uporabi.
Dimenzije: 30x45cm
Debelina: 4mm
Teža: 4.2kg