VIKEND AKCIJA! Nori popusti CEL VIKEND!
GSW PARNI SOKOVNIK je idealen za pripravo popolnoma bistrega soka iz sadja ali zelenjave, pripravo želeja, marmelade, kompota in pireja. Pri ekstrakciji soka iz sadja se ohranijo naravni sladkorji, kisline, hranila, vitamini in edinstvena aroma. 3-delna posoda z ročaji je izdelana iz kakovostnega nerjavečega jekla, toplotno odporen steklen pokrov z obročem iz nerjavečega jekla pa zadržuje paro omogoča vpogled v posodo. V spodnjo inkapsulirano posodo natočite vodo, v perforirano pa naložite sadje ali zelenjavo (jabolka, jagodičevje, koprive …). V kolikor vam je všeč bolj sladek okus, dodajte sladkor k sadju oz. zelenjavi. Posodo pokrijte s pokrovom in segrejte vodo. Uporabite jo lahko na vseh kuhalnih površinah, tudi na indukciji. Ko voda zavre, začne para pronicati skozi živilo in pri temperaturi 80 – 90 °C popokajo celične membrane (olupek), zaradi česar se začne sproščati sok, ki se zbira v posodi s cevjo. Posoda za vodo mora biti dovolj napolnjena in ves čas enakomerno vreti. Za razliko od navadnega sokovnika je nastali sok segret oz. pasteriziran. Pri tem del vitaminov termično razpade, vendar je obstojnost bistveno daljša, zato ga lahko shranite v steklenice. Cev odprete šele, ko začnete sok pretakati iz posode. V kolikor želite kašast ostanek spremeniti v marmelado ali kompot, morate sadju oz. zelenjavi predhodno odstraniti peclje, liste, peške ali koščice. Perforirana posoda ima prostornino 7 l, kar zadošča za približno 6-7 kg sadja.