VIKEND AKCIJA! Nori popusti CEL VIKEND!
Lonec iz litega železa iz serije PAK CHOI podjetja COOKINI. Narejen je iz izjemno lahkega litega železa. Za enakomerno porazdelitev toplote poskrbi 3,5 mm odebeljeno dno.Inovativna obdelava z nitriranjem ščiti lonec pred rjavenjem/korozijo. Ima steklen pokrov z ročajem iz nerjavečega jekla. Zdravo in za dolga leta!!! VOLUMEN 1,90 DOLŽINA 20,00 cmŠIRINA 30,00 cmVIŠINA 8,50 cm / VIŠINA S pokrovom: 15CMSVročinski šok za litoželezno posodo je zelo nevaren. Po kuhanju pustite posodo, da se ohladi, in jo šele nato operite, po možnosti ročno. Tudi kuhanje hrane, ki vsebuje kisline, alkohol ali velike količine sladkorja, je lahko nevarno za dragocene lastnosti litoželezne površine. Paradižnikov sok ali vino lahko poškodujeta zaščitni sloj na dnu litoželezne posode. V tem primeru je treba litoželezno ponev očistiti in ponovno zaščititi z oljem ali konzervirati z žganjem, da bo spet sijoča, spolzka in gladka. Pri cvrtju v litoželezni ponvi lahko uporabljate kuhinjske pripomočke iz katerega koli materiala, saj je lito železo zelo odporno. Vendar so najboljše silikonske in lesene lopatice. Ker so litoželezne ponve občutljive na vlago, jih morate po vsaki uporabi temeljito posušiti. To lahko storite s papirnato brisačo, krpo ali tako, da ponev postavite na topel gorilnik. Da bi preprečili rjavenje posode, je treba litoželezne ponve shranjevati v suhem prostoru. Litoželezna ponev bo tudi dolgo delovala, če jo boste pravilno očistili. Če litoželezne ponve ne očistite pravilno, se lahko poškoduje ali celo uniči! Če je litoželezna ponev zelo umazana, jo lahko očistite tudi tako, da na ponev zlijete vročo vodo in jo segrevate, dokler se s sten ponve ne sprostijo zažgani ostanki dneva. Po pomivanju lahko ponev vedno obrišete tudi z oljem, nato pa odstranite odvečno olje in ponev dobro posušite. To je dober in najpreprostejši način vzdrževanja litoželezne ponve.