ČRNI PETEK - UJEMI ZADNJE DNEVE POPUSTOV!
Z ognjevzdržno kamnito ploščo lahko imate doma pravo picerijo. Pekli boste lahko najboljše pice italijanske gastronomske tradicije. Hrustljavo ali mehko, tanko ali debelo, začinjeno na tisoče načinov, z izbiro klasičnih neapeljskih receptov ali raziskovanjem umetnosti gurmanske kuhinje. Ogreta plošča s premerom 33 cm in debeline 1 cm, absorbira vlago iz testa, ob stalni temperaturi v pečici pa zagotavlja pripravo popolne skorje. Vedno jo postavite v hladno pečico, saj boste tako preprečili, pokanje šamotne plošče. Ni primerna za pomivanje v pomivalnem stroju. Pomijte jo ročno z blagim detergentom. Plošči je dodano še kolesce za enostavno rezanje pice na kose. Izdelano je iz nerjavečega jekla in ergonomsko oblikovanim ročajem za lažje in udobno rokovanje. Stojalo omogoča, da ploščo postavite na kuhinjski pult ali mizo neposredno pred gosta. NASVET: Za optimalno peko postavite ognjevzdržni kamen v pečico (za 20-30 minut) ali na žar na oglje ali plin s pokrovom (za 15 minut). Nato na vrh položite testo za pico, ki bo zaradi enakomerne porazdelitve toplote in odvajanja odvečne vlage v kratkem času odlično pečena, takšna kot v pravi krušni peči. Vse kar ostane je, da pogrnete mizo in uživate v živahnem družabnem večeru z družino in prijatelji.