ČRNI PETEK - UJEMI ZADNJE DNEVE POPUSTOV!
Tradicionalen emajliran pekač z dvema ročajema za enostavno prenašanje in rokovanje ter pokrovom, pri številnih prebudi spomine na babičino okusno nedeljsko svinjsko pečenko iz pečice. Emajl ohranja arome, pokrov pa onemogoča uhajanje tekočine. In kar je najbolje – z enim kosom dobite kar dva pekača: če pokrova ne potrebujete, se pokrov pekača namreč lahko uporabi kot dodaten pekač. Emajl kot material je sestavljen iz železa, ki se pri visoki temperaturi spoji s steklom, torej je iz naravnih surovin. Odporen je na vročino do 450 °C – najvišja priporočena delovna temperatura pa je pri 220 °C. Primeren je za vse vrste štedilnikov (plinski, električni, steklokeramični, indukcijski, odprt ogenj) in za uporabo v pečici. Popolno higieno zagotavlja gladka steklena površina brez por. Le-ta ne vpliva na okus, zavira razmnoževanje mikroorganizmov in je poleg tega enostavna za čiščenje. Ob pravilni uporabi in ustrezni negi bo posoda iz emajla zdržala dolgo časa in ohranila svoj tipičen sijaj. V tem pekaču s pokrovom lahko odlično pripravite slastne pečenke in dušene jedi. Če uporabite oba dela pekača ločeno, lahko pripravite tudi sladke in slane narastke in podobno. Ko se en del pekača uporablja kot model za peko: vedno dobro namastite ter potresite z moko ali drobtinami, preden ga napolnite z maso iz testa. Tako se kolači in ostalo ne primejo in jih je mogoče z lahkoto odstraniti iz pekača. Pri odpiranju pokrova priporočamo, da uporabite kuhinjsko krpo, prijemalko ali rokavico za lonce. Primerno za pomivanje v pomivalnem stroju. Zunanje mere: 43,5 x 25,6 cm Notranje mere: 37 x 26 cm