VRČ ZA MLEKO JEKLENI VRČ ZA PENJENJE MLEKA 600 ml 2210
Jeklen vrč, ki se lahko uporablja kot vrč za mleko za serviranje toplega mleka za kavo in za penjenje mleka v aparatih za espresso, opremljenih s parno šobo. Kot vemo, je najbolje mleko speniti v kovinskem vrču z ustreznim nastavkom, da dobimo dobro konsistenco mleka in ga lahko lepo in lepo vlijemo v kavo. Vrč ima izliv, zasnovan za latte art, popoln za penjenje mleka in pripravo kapučina.
Material: nerjaveče jeklo, črno prašno lakirano
Mere: premer 8 cm, višina 11 cm
Kapaciteta: 600 ml
Podrobnosti:
- Vrč za mleko za serviranje in penjenje mleka
- Ima ročaj in dulec za lažje točenje.
- V notranjosti je praktična merilna skodelica na vsakih 50 ml.
Kako popolno speniti mleko?
- V vrč nalijte hladno mleko. Ne pozabite, da ga ne uporabite preveč – spenjeno mleko se bo podvojilo, zato mora imeti nekaj prostora zase.
- Vrč z mlekom rahlo nagnite in vanj vstavite nastavek – ta naj bo tik pod gladino mleka.
- Napravo vklopite in s krožnimi gibi vrča spenite mleko. Šoba naj bo ves čas tik pod površino.
- Ko se mleko speni in se njegova prostornina poveča, pomaknemo šobo nekoliko globlje, da segrejemo spodnjo plast mleka.
- Idealna temperatura je okoli 65°C - 70°C. Pri tej temperaturi se laktoza, ki jo vsebuje mleko, raztopi, kar mu daje sladek okus. Višja temperatura bo povzročila strjevanje beljakov in jih ne boste mogli speniti. Baristi včasih uporabljajo posebne termometre, vstavljene v vrče. Verjetno ga nimate, zato prenehajte s segrevanjem, ko postane vrč neprijetno vroč.
- Na koncu potrkajte po vrču, da se mlečni mehurčki nekoliko spustijo. pripravljena! Espressu lahko dodate mleko in pripravite kapučino, latte ali drugo kavo.