Kavni avtomati Bialetti, originalna osmerokotna oblika, ki omogoča optimalno porazdelitev toplote in vitek videz, ki ga navdihuje žensko telo, se od prvega kavnega aparata Moka Express, ki je začel pravo revolucijo v pripravi kave, oblikovno ali tehnično niso kaj dosti spremenili. S klasičnim dizajnom, eleganco in tehnološko preprostostjo, a še vedno visokokakovostnimi in varnimi, so kavni avtomati skozi čas pripeljali do popolnosti. Ne glede na to, ali gre za klasičen aluminij ali nerjaveče jeklo, primerno za indukcijo, bo vsak pripravil vrhunsko mocha kavo. Kavarne Bialetti bodo v samo nekaj minutah ustvarile bogat, pristen espresso. Čeprav jih lahko uporabljate na različnih vrstah štedilnikov (vendar jih nikoli ne smete uporabljati v pečicah ali mikrovalovni pečici), niso vsi aparati za kavo primerni za indukcijo. Zato, če potrebujete indukcijske, bodite pozorni na modele iz nerjavečega jekla, namenjene indukciji. Da bo vaš aparat za kavo ostal pravilen več let, ga priporočamo ročno pranje s toplo vodo brez močnih detergentov. Tudi kavarne so namenjene izključno uporabi vode in kave, vanje nikoli ne nalivajte tekočine razen vode in ne dajajte česa drugega kot kave. Kavni avtomat Bialetti naj bo med uporabo vedno tesno zaprt, pravilen in nepoškodovan. Kako pripraviti kavno moko Glede na velikost lončka za kavo nalijte hladno vodo do označene oznake na odprtini na dnu lonca. Kavo rahlo presejte v priloženo cedilo. Kavo kuhamo pri temperaturi vrelišča, dokler ekstrakcija ni končana. Ne prižigajte najmočnejšega. Da ohranite aromo kave, je treba aparat za kavo po kuhanju odstraniti z ognja. Pred prvo uporabo aparat za kavo dobro sperite z vodo in pripravite prvi pripravek kave, ki ga nato zavržete.