ČRNI PETEK - UJEMI ZADNJE DNEVE POPUSTOV!
Ajdova moka je bogata s hranili in naravno ne vsebuje glutena, zato jo lahko v prehrani uporabljajo tudi tisti, ki so se zaradi alergij prisiljeni izogibati običajnim žitom.
Pridobivanje ajdove moke je kompleksen postopek. Končni izdelek je lahko v svetlejši ali temnejši obliki, ki je bogatejša s hranili.
Za Nutrigold ajdovo moko je značilno, da daje jedem poseben okus.
Ajdova moka sicer ne vsebuje glutena, vendar jo zelo pogosto mešamo z drugimi mokami (na primer pšenično moko), ajdov kruh pa praviloma vsebuje le določen odstotek ajdove moke, ki je zmešana z drugimi mokami. Pecivo in palačinke iz takšne mešanice imajo nežno strukturo in okus po maslu.
Pripravite svojo priljubljeno torto, kruh ali nekaj novega z Nutrigold ajdovo moko in uživajte v še bolj okusnim in bolj zdravim receptom.
Ajdova moka se na Japonskem in na Kitajskem uporablja za izdelavo testenin, v Franciji je znana kot moka za pripravo tradicionalnih palačink, iz nje pa lahko pripravljajo tudi mesne kroglice, kruh, kašo, pico, različne enolončnice, pecivo in piškote ali ajdove žgance
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
Enegijska vrednost | 1415 kJ / 334 kcal |
Maščobe | 1 g |
od tega nasičene maščobne kisline | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 70,6 g |
od tega sladkorji | 0 g |
Vlaknine | 10 g |
Beljakovine | 12,6 g |
Sol | 0 g |
Sestavine: 100% ajdova moka
Opomba: Izdelek lahko vsebuje sledi glutena (iz pire in ovsa), arašidov, sezama in oreščkov.
Pogoji shranjevanja: Hranite na suhem, hladnem in temnem mestu.
Daje na trg: Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvaška.
Država izvora: Evropska unija
500 g